Allt om HHGAs 90 års jubileum

JUBILEUMSFÖRELÄSNING MED PER SCHLINGMANN

Per Schlingmann, ständigt aktuell författare och strateg, är sist ut att publiceras, av våra föreläsningar från HHGAs 90-årsjubileum.
Per överraskade oss alla genom att prata om GUD!
Globalisering, Urbanisering och Digitalisering. Och den självklart aktuella frågan på påståendet – ”världen förändras – gör du”?

Vi som hade förmånen att lyssna live fick en intelligent och underhållande resa från studietiden till framtiden. Och, precis som med alla andra som föreläste, en personlig betraktelse över tiden för studierna, även om den i Pers fall inte var så lång, just på Handels.

Framtiden!

Det är något som har varit genomgående för samtliga föreläsningar. Det har varit väldigt personligt. Och man har verkligen bjudit på sig själva men också i många fall skapat en skön dialog med publiken. Det har bjudits på mycket klokskap, erfarenheter, minnen och inte minst råd. Man har varit bekymrade, bekymrade optimister, optimister, säljare, showare och estradörer och vi har fått ta del av världskriser, då och nu, kommunikationsutmaningar, beteendeförändringar, starka män och kvinnor som slagits för vad man tror på. Fantastiska framtidsvisioner om hur Life Science utvecklas och hur ett litet innovationsteam från Göteborg håller på att bygga ett nätverk av supersmarta medarbetare, ambassadörer och användare i forskningsmiljöer som i sin tur förändrar förutsättningar för människor och allt organiskt material.

Vi har fått lyssna på och kan läsa om och kan precis som ovan, titta på föreläsningarna m.m. från alla våra jubileumsföreläsare.

Tänk er vilken fantastisk förening med så mycket historia och minnen att titta tillbaka på. Men det roligaste har vi ju som vanligt alltid framför oss. Det bästa har ännu inte hänt. För det händer i den framtid vi skapar tillsammans. Du som kanske är student idag, eller precis har gått ut. Du som har gjort några år ute i arbetslivet och kanske sätter bo eller håller på för fullt med att fundera på vad ”Work Life Balance” är för någonting underligt, som inte inträffat ännu.
Eller du som känner, jag hinner inte fundera på något, jag är ju helt plötsligt fotbollstränare för 09-orna… Ung som gammal, till fysisk ålder eller i sinnet. Boendes på andra sidan jordklotet, eller kanske i Haga. Oavsett studieinriktning eller intresse. Analog eller digital, eller vad är skillnaden numera…?
Det finns och kommer att finnas någonting för dig också. Om du vill skapa framtiden istället för att drabbas av den så måste man vara med i matchen.

Det är just därför HHGA behöver DIG. För HHGA är inte föreningen, bara. Det är medlemmarna såklart, nätverken, skolan och inte minst näringslivet.
HHGA är en del av det blodomlopp genom vilket möjligheterna och skapandet av vår framtid flyter. Och Just DU är viktigt för att vårt innanförskap skall blomstra! Så tack för att du är medlem eller FÖR ATT DU NU VILL BLI MEDLEM. Analogt eller digitalt – spelar ingen roll. Alltid nära dig!

Nu flöt det iväg lite, men när ni har tittat på filmen från Pers föreläsning och även de andras, så förstår ni. Det är en alldeles speciellt gemenskap.
Tack alla som bidrar. Nu och i framtiden!

JUBILEUMSFÖRELÄSNING MED MALIN SUNDSTRÖM OCH PERNILLA JOHNSSON

I vår serie av jubileumsföreläsningar från HHGAs 90-årsjubileum kommer här en mycket underhållande och fartfylld stund med Malin Sundström, Associate Professor Borås Universitet och chef för Swedish Institutet for Innovative Retaling, och Pernilla Johnsson, Dr och Head of Ericsson Consumer & Industry Lab. Dessa handelsalumner känner varandra väl då de dels forskade samtidigt här på Handelshögskolan och dels har gjort föreläsningar tillsammans tidigare. De har dessutom skrivit en bok ihop som heter ”Köprevolutionen”, en av de bästa böckerna som handlar om förändrade köpbeteenden som digitaliseringen för med sig.

Joakim Hökegård modererade och såg ut att trivas rejält i Malins och Pernillas sällskap.

Stort tack till er var och en och tillsammans för att ni kom och gav oss nya insikter i retailindustrins förtrollade värld och känslan av att vi är ändå bara i början… Vi ser redan fram emot nästa gång vi får lyssna på er!

JUBILEUMSFÖRELÄSNING – JAN ELIASSON

Jan Eliasson – Hot och hopp i en osäker värld. Föreläsning inför hänförd församling. Det börjar med en Gais-historia och slutar med jubel. Bara en sån sak. Men föreläsningar innehåller allvarligare frågeställningar än så. Det finns många hot. Men det finns också hopp. Och de är fler än hoten. Titta gärna på filmen så får ni reda på hur Jan får ihop det.

Det är dessutom en väldigt speciellt dag att släppa filmen på. 24e oktober är FN-dagen. Och som fd Ordförande i FN:s generalförsamling, Vice Generalsekreterare, utrikesminister och numera styrelseordförande i SIPRI, Stockholm International Peace Research Institute kan det inte vara mer passande.

Vi tackar Jan och är väldigt glada för att Jan, som handelalumn, kunde och ville ta sig tid. Och också förgylla aftonens festligheter på Svenska Mässan Gothia Towers. Och sist men inte minst! Snyggt modererat som vanligt av Helena Ribbefors!

Mycket nöje!.

BEJUBLAD JUBILEUMSFÖRELÄSNING MED ERIK GATENHOLM, CEO CELLINK

WOW! VILKEN FANTASTISK RIVSTART!

Den 14 september var det HHGAS JUBILEUMSDAG. En fantastisk dag i Handelshögskolans lokaler, med föreläsningar i Malmstensalen inledde.
Vi har filmat det mesta och först ut publikt är den fantastiska föreläsningen med Erik Gatenholm, CEO på spjutspetsföretaget inom Life Science, CELLINK.
Erik är uppväxt i USA men har tagit sin MBA på Handelshögskolan. Erik har själv eller tillsammans med kollegor på CELLINK också fått många priser på kort tid. Forbes 30 under 30, Red Dot Design Award, Årets Företagare, det första ARVID CARLSSON AWARD BY SAHLGRENSKA SCIENCE PARK och har dessutom blivit upptagna som medlem i Swedish Prince Daniel´s Fellowship.

En enastående resa av Erik och det företag som han tillsammans med kollegor grundade i januari 2016 och introducerades på Nasdaq i november samma år och nu verkar över hela världen och bidrar till att driva och växa marknaden inom bioprinting. 3D printing av vävnader för odling och medicinska experiment. Det kan också användas för att skapa organ eller för att testa olika mediciner på individnivå. Så kallad precisionsmedicin. Man kan till och med… ähh, förresten, titta på föreläsningen  och få en härlig upplevelse och resa i raketfart, rätt in i framtiden.

En framtid som nästan är mer spännande än vad vi har fantasi till.

BONUSMATERIAL FRÅN INTERVJUN INNAN SOMMAREN.

Innan sommaren och inför jubileet fick vi också möjlighet att hälsa på Erik på CELLINKS högkvarter i Biotech-centret i Göteborg.
Förutom att tala om HHGAs framtida jubileum fick vi också en glimt av framtiden, eller ”The Future of Medicine” á la CELLINK.

Och ja! Allting handlar om framtid. Och om hur CELLINK gått tillväga för att både ”disrupta” men också driva en hel bransch.
Och detta på rekordtid. Jag tror visst att Erik någon gång sagt att ”all the stars must have been aligned”…

Titta på denna intervjun, så förstår ni. Den går alldeles utmärkt att titta på även om ni sett på videon för jubileumsföreläsningen.

Vi ser fram emot att följa er under devisen ”Printing Life”.

Och om ni någon gång tvivlar på drivet och entusiasmen. Kolla denna teasern. Inte konstigt att det var fullsatt i Malmstensalen.

Erik, kom gärna snart tillbaka och berätta om ”The Future of Medicine”.

Stort Tack Erik och lycka till!